Ski training

Alle RS skiteam trainingen voldoen aan de NOC-NSF criteria voor beloftes. RS skiteam voldoet aan alle kwaliteitseisen opgesteld door de Nederlandse skivereniging om atleten met een NOC-NSF status te mogen begeleiden.

De training bestaat uit twee onderdelen: skitraining en fysieke training. Alle tainingen worden in groepsverband (maximale groepsgrootte 8 atleten) begeleid c.q. uitgevoerd door ervaren en gediplomeerde trainers gegeven.

De trainingen zullen hoofdzakelijk in Pongau/Salzburgerland (Reiteralm, Planai, Hauser Kaibling) plaats vinden.
De skitrainingen zijn gericht op techniektraining, slalom, reuzenslalom, Super-G (vanuit veiligheidsoogpunt bieden wij Super-G trainingen alleen aan indien de atleet een voldoende hoog niveau heeft). De skitraining zal 1 dagdeel in beslag nemen. Een dagdeel bestaat uit minimaal 2,5 en maximaal 4 uur skitraining.

Voor atleten die niet langer dan 2 weken aan een stuk training volgen en in deze periode geen wedstrijden hebben, worden er bovendien extra trainingseenheden in de middag aangeboden.

In de zomer wordt op verschillende gletsjers getraind. In de winter trainen we op verschillende pistes. Het is belangrijk te trainen op verschillende pistes om besten voorbereid te zijn voor wedstrijden. Bij voldoende aanmeldingen bieden wij bovendien in de herfst diverse trainingen en/of deelname aan FIS-wedstrijden aan; bijvoorbeeld in Zweden of Noorwegen in dien noodzakelijk.

Voor de skiërs die niet langdurig in Oostenrijk kunnen verblijven, biedt RS skiteam ook skitraining in SnowWorld Zoetermeer. De duur van deze skitraining is anderhalf uur. Bij voldoende aanmeldingen vinden de skitrainingen in Nederland twee keer per week plaats. Bovendien worden er ook elke week conditietrainingen in Nederland verzorgd.

Conditietraining

Vanaf onze 15 weken pakketen hebben wij professionele begeleiding met de nodige testen.Deze  testen worden door een professionele conditie trainer afgenomen (Reinhard Rohnacher).
Aan de hand van de testen worden individuele training’s schema’s uitgeschreven.
Voor meer info over Reinhard Ronacher klik hier Persoonlijke begeleiding van de fysieke-trainer is voor iedereen tegen vergoeding mogelijk. text

Hoe wordt er omgegaan met blessures? Blessure klein of groot, we nemen geen onnodige risico’s. We hebben in Radstadt een fysiotherapeut Vincent Vermeulen die ook met ÖSV skiërs samen werkt. deze praktijk kunnen we ook zeer snel professionele hulp krijgen, bij bijvoorbeeld blessures die snel geopereerd moeten worden en ook daarna door behandeld moeten worden. Tijdens de revalidatie is er natuurlijk de mogelijkheid om in het huis te blijven en daar te revalideren. Uiteraard wordt alles met de ouders besproken en bepalen zij wat er gebeurt. text