Skip to content

RS skiteam de plek waar conditie en ski-training samenkomen!

Bij RS skiteam bieden we hoogwaardige conditie- en skitrainingen aan in Nederland en buitenland, die voldoen aan alle kwaliteitseisen gesteld door de Nederlandse Skivereniging. In nauwe samenwerking met het NOC-NSF zijn we bevoegd om atleten met een talentenstatus te begeleiden, waardoor we een omgeving creëren waarin ook talentvolle skiërs hun volledige potentieel kunnen benutten.

Skitrainingen

Ski trainingen op maat

Onze trainingen bestaan uit twee essentiële onderdelen: skitraining en conditietraining. Alle sessies worden geleid door ervaren en gediplomeerde trainers, waarbij de groepsgrootte maximaal 8 atleten per trainer/begeleider bedraagt, met uitzondering van indoor trainingen en vakantieweken.

We bieden bijna dagelijks skitrainingen aan in SnowWorld Zoetermeer, met als doel om atleten voor te bereiden op skiwedstrijden

Internationale trainingen

Onze internationale trainingen vinden plaats op trainingspistes zoals Reiteralm, Planai en Hauser Kaibling. We richten ons op techniektraining, slalom, reuzenslalom en super-G. Veiligheid staat voorop, en daarom bieden we super-G trainingen alleen aan voor leden die, na evaluatie door RS skiteam, het juiste niveau hebben bereikt.

Seizoensgerichte intensiteit

De intensiteit van de skitrainingen varieert gedurende het seizoen. Onze trainers zorgen voor een uitgebalanceerd programma, waarbij atleten zich optimaal kunnen voorbereiden. Tijdens wedstrijdweken wordt de intensiteit aangepast om de juiste balans tussen competitie en ontwikkeling te handhaven.

Seizoensopbouw

Onze voorbereiding begint al in mei in Oostenrijk, met afwisselende techniek- en conditietrainingen. Van mei tot november ligt de nadruk op techniek, terwijl vanaf november de focus verschuift naar wedstrijdvoorbereiding. In de zomer trainen we op gletsjers zoals Hintertux, Möltaler en Kitzsteinhorn, terwijl we in de winter verschillende pistes gebruiken om de atleten optimaal voor te bereiden op wedstrijden

Conditietrainingen

De basis van fysieke kracht

Fysieke kracht is cruciaal voor skiërs om blessures te voorkomen. Daarom bieden we, naast de skitrainingen, specifieke fysieke trainingen aan, voornamelijk in de zomer ter voorbereiding. Een grondige 0-meting van de conditionele status en belastbaarheid van elke atleet stelt ons in staat om een op maat gemaakt trainingsprogramma te creëren.

Bij RS skiteam streven we ernaar om een omgeving te bieden waarin skiërs niet alleen hun grenzen verleggen, maar ook hun passie voor de sport koesteren. Word lid van ons team en ontdek het plezier en de uitdaging van hoogwaardige ski- en conditietraining!

EEN BLIK OP ONZE TRAININGEN

TrainingSLocaties

Nederland

Welkom bij RS skiteam: jouw weg naar ski-excellentie! Bij RS skiteam bieden we uitgebreide trainingsmogelijkheden op diverse locaties van SnowWorld, waaronder Amsterdam, Zoetermeer en Landgraaf.
lees verder

Oostenrijk

Ontdek optimaal skiën met RS skiteam: trainen en verblijven in stijl in Haus RS, Oostenrijk Het RS skiteam zet zich in voor het creëren van een uitmuntende ski-ervaring
lees verder